De Malt 2013

Omschrijving van het renovatie project

Bedrijvencentrum de Malt is een initiatief van Beheersmaatschappij Gijsens-Stulens.  Na het stopzetten van de activiteiten van de mouterij in Boortmeerbeek kwamen de graansilo’s leeg te staan.  Het spectaculaire kader en de uitdaging om het complex weer functioneel in te vullen was een reden om de site aan te kopen, te saneren en weer op te bouwen.

Het oude silogebouw, gelegen op een zeer ruim terrein van 22.000 m2, werd omgebouwd en gerenoveerd tot kantoorruimten, werkplaatsen, kleine onderzoeklabo’s, logistieke ruimten, een secretariaat, vergaderzalen en een auditorium. Kleine en grote bedrijven kunnen die ruimten huren. ”De link met het water van de Leuvensevaart is ook behouden”. Een deel van de kantoren kijkt er op uit.”

De renovatie werd uitgevoerd door de multi-professionele architectenvennootschap “Architeam”.

Tijdens de realisatie van het project werd er gebruikt gemaakt van nieuwe en tevens ook energievriendelijke technieken waaronder betonkernactivering, geothermische warmtepomp met aansluiting op het water van de Vaart, PV installatie, gebruik van recuperatiebeton, zonnepanelen, enz.

 

Back to top

De Malt respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen